Ciorbă de spanac

de portiadelumina in Ciorbe, 29 Mar 2013 | 23106 vizualizari

 

E perioada postului mare şi e timpul când verdeţurile sănătoase sunt la mare căutare. Mie îmi place foarte mult spanacul, indiferent cum este gătit. Pentru care motiv, azi, prezint o ciorbă de spanac acrită cu borş, dar fără să fie "unsă", aşa, ca pentru o zi de vineri.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac verde
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • legume congelate (ardei verde şi roşu, ţelină, păstârnac, pătrunjel) 100 gr.
  • sare
  • 1 litru borş
  • bulion ori suc de roşii (eu am pus foarte puţin, aşa am optat)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de spanac:

Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare.  După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă. 

Legumele se pun la fiert, în apa cu sare, şi când sunt bine pătrunse se adaugă spanacul lăsându-se la fiert încă 10 minute. În paralel se fierbe borşul, căci adăugat rece, tulburiseşte ciorba, şi se adugă în ciorbă la final.

Prefer să mănânc ciorba de spnac, rece, ca şi pe cele de lobodă ori salată verde.

Poftă bună să aveţi!

p.s Sper că deja v-aţi obişnuit cu faptul că pun pozele "nelucrate" cu vreun  program. ;)

 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga fidea, deşi ar îndesi prea tare ciorba.

2

Sunt cazuri, când nu avem toate legumele proaspete, când putem adăuga delikat.

3

Cine doreşte poate pune un pic de ulei, e opţional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 10:52

imi place ciorba de spanac,mai ales rece ca e vara

portiadelumina 1

16.07.2013, 11:34

Să ştii, Ligia, e foarte bună, e foarte sănătoasă! Mulţumesc!

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:07

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de toamna